testar nytt

En gång på -70 talet......

Så här började det...

Americars i Höör bildades av en samling unga entusiaster 1978. Trots att det förflutit många år finns fortfarande de flesta ursprungliga medlemmarna kvar i klubben. Antalet medlemmar har varierat med åren och är idag ca 80 stycken. Intresset för amerikanska bilar är fortfarande stort och idag finns allt från 30-talare till de allra nyaste modellerna i medlemmarnas ägo. 

Klubbstugan som heter Villa Ekhaga fick Americars tillgång till 1981 och hyrs av Höörs kommun. Den ligger i utkanten av Höör och är ett stort korsvirkeshus. Villan har stor betydelse för vår klubb och utgör en uppskattad samlingsplats.

Americars målsättning är att vara en förening där vi kan odla våra intressen och ha trevligt tillsammans. Med åren har de flesta bildat familj och vi försöker även att ordna tillställningar där de yngsta kan vara med.

En tradition har blivit det av många uppskattade Twin Lake Run som Americars anordnar varje år.  Rallyt samlar deltagare från när och fjärran och körs i första helgen i september.

Vi hälsar alla välkomna som delar våra intressen med amerikanska bilar!